Ny medarbetare på
Fastighetsbyrån i Mönsterås och Högsby

Fastighetsmäklare Clara Ingvarsson, ett välkänt ansikte i kommunen har i dagarna bytt arbets-givare som innebär att hon nu både jobbar och bor i kommunen. Clara har tidigare arbetat tillsammans med Otto Sjökvist och Per Anders Jaensson, som under den tid duon drev mäkleri under samma tak hette FöreningsSparbankens Fastighetsbyrå.

Då arbetade Clara i Högsby, med kontor i Oskarshamn. Efter att duon delat på sig så stannade Clara kvar på kontoret i Oskarshamn. Nu är det kontor för administration i bostaden och träffa köpare och säljare på kontoret för Fastighetsbyrån Mönsterås/Högsby inne på Högsby Sparbank som gäller. Ett kontor som är bemannat en gång i veckan.

Hur känns det då att bo och jobba på hemmaplan
– Det känns jättekul, det känns som en riktig utmaning och jag hoppas på att få vara en del i att utveckla bostadsmarknaden i kommunen. Vi kommer att göra allt vi kan för att vara en del i arbetet för att öka inflyttningen till kommunen. Vi fick ju färska siffror för någon vecka sedan som visade att vi tappat något i antalet invånare, men det gäller att vända den negativa trenden och se positivt på boende i denna del av länet. Här kan man hitta bra boende med fantastisk miljö och natur som uppskattas av många husköpare. Den grundläggande servicen och möjligheter till aktiviteter, som företag och föreningar ger varje dag året om, vet jag uppskattas av många och de är ett par av anledningarna till att man flyttar hit.

Många bollar i luften
Clara är tvåbarnsmamma, bloggare och sedan 2006 även fastighetsmäklare. Ett yrkesval som hon aldrig ångrat.
– Trivs med den stora variationen av arbetsuppgifter som jobbet innebär, ingen dag är den andra lik. En dag på jobbet kan handla om allt från ekonomi, juridik, till frågor runt objektet och att möta människor där mycket känslor kan vara inblandande. Det är A och O att möta människor i den situation som de befinner sig i när man ska sälja eller köpa ett hus. Det kan låta enkelt och självklart, men under en dag kanske man möter 10-15 personer i olika livssituationer, då gäller det att släppa mötet före och efter och att vara där hos kunden just då.
Att vara mäklare är så mycket mer än det rent praktiska pappersarbetet, fotografering eller att lägga upp objekt på en hem-sida. Det är att vara en viktig del i en persons kanske största ekonomiska affär som man någonsin kommer att göra.

Uppvuxen i kommunen
Clara är väl förtrogen med såväl branschen som det geografiska upptagningsområdet som hon kommer att vara verksam i. Som uppvuxen i Kängsebo, Fågelfors, gått i skola i kommunen och byggt ett hus på föräldragården, gör att hon och familjen känner sig rotade här.
– Ja det gör vi verkligen. Förutom mitt jobb så fortsätter jag att skriva på min blogg om inredning (se tidigare reportage om Clara i nr 1 2015), hålla på med hus och hem och inte minst med livet som småbarnsmamma och allt vad det innebär. Nu sparar jag in 1,5 timme om dagen med att inte behöva pendla och det är en win-win-situation för alla.

Villapriser
Huspriserna är förhållandevis låga i detta område, vilket gör att man kan få mycket hus för pengarna. Vi hoppas dock att efterfrågan ökar i förhållande till utbudet och att fler ser fördelarna med att bo och leva här i kommunen. Även om jag är glad över att inte längre behöva pendla till jobbet så har det gått bra att göra detta under flera år. Detta tack vare bra vägar och kommunikation till och från kommunen.

 Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: