Nya lokaler nytt namn

P-O och Bibbi Chaeder lämnar Storgatan och öppnar upp secondhandbutiken Lindra i morgon lördag på Järnvägsgatan, intill varuhuset Karlsson. Butiksytan ökar från 170 till hela 850 kvadratmeter. Vid flytten byter man namn på samtliga 11 butiker från Human Bridge till Lindra.

– Ja äntligen höll jag på att säga så öppnar vi upp denna till golvytan stora butik. Det är inte helt enkelt att samtidigt flytta, bygga upp och iordningställa en butik av denna storlek, men det går bra med engagerad personal, säger P-O Chaeder, utvecklingschef på Human Bridge.
– De som varit inne i vår butik på Storgatan kommer inte att känna igen sig allt för mycket. Tidigare var vi mycket trångbodda och det var svårt att exponera varorna rättvisande. Nu har vi gott om plats för större produkter som barnvagnar, möblemang med mera. Produkter som vi vet har stor efter-
frågan tillägger Bibbi, personalansvarig.

IdeEll verksamhet
De 11 butikerna som finns runt om i Sverige har ett syfte, att stödja Human Bridges humanitära hjälpverksamhet.
– Det är ju så att även om många sjukhus och hjälpmedelcentraler skänker utrustning, mediciner och hjälpmedel så behöver själva
transportkostnaden till de behövande i länder runt om i världen finansieras. Det är precis där vi kommer in med våra secondhand-butiker. Personalen som jobbar hos oss får givetvis betalt, men vi har även
personer som arbetar som volontärer lite då och då. Alla arbetsinsatser stora som små är lika viktiga och betydelsefulla.
Allt överskott av verksamheten går som sagt till transporter av hjälpmedel från Sverige och ut i vida världen.

Insamling
Lindra samlar årligen in 6 miljoner kilo kläder som sorteras tvättas och paketeras om. För att försöka ge en bild av hur mycket kläder det handlar om så kan man säga att i en vanlig matkasse ryms cirka 3 kilo kläder, alltså är 6 miljoner kilo en ansenlig stor mängd.

Samverkan viktigt
– Vi har behov av personal till våra butiker och verksamheter varför samverkan med såväl Tegelbruket och nystartade Macken i Högsby är mycket viktiga.
Human Bridge som vi hette tidigare har haft ett långt och gott samarbete med kommunen under drygt 15 år.
Vi ser fram emot vår nyöppning av butiken och hälsar alla varmt
välkomna, avslutar P-O.

// Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: