Strykande åtgång på hus i kommunen

– Nu är det högtryck på de objekt som är ute till försäljning och dessutom så är trenden att huspriserna stiger. Det som är extra roligt är att det allt oftare är flera personer som är intresserade för samma objekt, vilket ofta leder till budgivning på de objekt som är ute till försäljning på marknaden.

Detta menar fastighetsmäklare Clara Ingvarsson, Fastighetsbyrån Högsby.
På frågan ”hur ser den typiska husköparen ut” så finns det inget  exakt svar utan Clara menar följande;
– Dels är det personer som vill byta boende inom kommunen, men vi får in allt fler som vill flytta hit. Det har mycket att göra med att på de större orterna är villapriset betydligt högre än här så man får mycket hus för pengarna. En viktig anledning till att man vill flytta hit är för att man gillar livet på landet. Man vill bo bra och väljer att pendla före att ha nära till jobbet. Du får ett riktigt fin hus under miljonen här, det får du inte på de större orterna. De som flyttar hit är allt från barnfamiljer till lite äldre personer.

Utmaning
Är det lätt att sälja hus som är belägna i kommunen?
– Klart att det finns lite utmaning att säja ett hus sett ifrån de rent geografiska aspekterna och man har svårt att möta upp boendealternativ som finns på andra orter. Men det är viktigt att komma ihåg att det finns goda kommunikationer, det går både buss och tåg för den som inte vill eller kan ta bilen till arbetet. Men vi hoppas att trenden med att välja att bo utanför de större orterna håller i sig.

Sökes
Det är stor brist på alla typer av hus i kommunen, då efterfrågan är större än tillgången.
– Just nu är det mycket stor efterfrågan på hus i centrala Högsby, så det kan vara läge att kontakta din mäklare, avslutar Clara Ingvarsson Fastighetsbyrån i Högsby.

Kanske är det nu vi ser de första signalerna på att bo på landet äntligen får medvind. – Vi hoppas det!
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: