Trotjänare går i pension

Birgit Johansson i Högsby, en av kommunens två dagbarnvårdare går i pension i maj efter 15 års tjänstgöring. Det är med dubbla känslor som hon tackar för sig då hon trivts mycket bra med sitt arbete.

– Ja verkligen, det har varit mycket roliga år och barnen har gett så mycket tillbaka.
Det var en jul för 16 år sedan som hennes yngsta barn sa till henne, men mamma ska du åka iväg och jobba på julafton.
– Det var på den tiden jag arbetade som vårdbiträde på Mogården. Det fick mig att tänka till. Trivdes bra med att ta om hand om människor men det skadar ju inte att prova något nytt vet jag att jag tänkte.
Birgit har inte ångrat sitt yrkesval en enda dag, snarare tvärtom.
– Ja jag önskar att fler ser fördelarna med detta yrke och se hur roligt man har på dagarna tillsammans med barnen. Jag har just nu fem barn i åldrarna 2-4 år, en ålder där man vill upptäcka hela världen. Jag planerar dagen tillsammans med barnen, och kunna vara så flexi-bla att kunna vara inne vid riktigt dåligt väder och i stället vara ute flera dagar i dag i sträck när det är fint väder, det tycker vi alla om. Det känns extra bra när de kan sova middag ute i vagnen. Finns väl inget bättre än att somna till lite fågelsång och ljumma vindar.
Birgit vill passa på att önska sin efterträdare varmt lycka till.
– Det gör jag verkligen. För egen del så blir det att ställa om sig för att tillbringa ännu mer tid på Öland och på den camping vår husvagn står uppställd, avslutar Birgit.

Ny dagbarnvårdare
Marie Larsson, förskolechef i Högsby kommun, kontaktar Innehåll och berättar att man har löst frågan med efterträdare till Birgit. Therese Lundin 26 år från Högsby börjar hos oss som dagbarnvårdare.
– Detta innebär att de barn som idag har plats hos Birgit skolas in hos den nya dagbarnvårdaren. Vi hoppas på att vi kan få fler att anmäla sitt intresse och söka tjänster som kommunal dagbarnvårdare. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda alternativ till förskola för våra barn, poängterar Marie.

Innehåll tackar för besöket och speciellt tack till de glada barnen som lekte med lastbilar, spade och åkte rutschkana och för en trevlig pratstund.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: