Lär dig mer med vuxenskolan

Vuxenskolans populära biodlarkurser fortsätter i Högsby i höst. Flera möjligheter att lära sig mer om mobiltelefoner, internet och sociala medier erbjuds också.

– Vi börjar höstprogrammet den 12 september på Misteln med en inspirationsföreläsning av Elisabeth Wall som vi kallar ”Greppa tekniken”. Det handlar om att lära sig mer om wifi, appar, lagringsutrymmen, android och iphones till exempel, berättar Sara Leijon från Studieförbundet Vuxenskolan.
– Föreläsningen är gratis, men vi önskar att man anmäler sig på förhand.
Samma föreläsare håller i Vuxenskolans regi även i flera olika flerdagsstudiecirklar i Högsby med koppling till internetvärlden. En av utbildningsmöjligheterna gäller iPad/iPhone steg 1, en annan ”Nyheter i Windows 10” och en tredje ”Sociala medier 55+”.
– De två sistnämnda är nya. Många har önskat en kurs i sociala medier för personer som är över 55 år, säger Sara Leijon.
Högsbys biodlare Veine Jernemalm återkommer med en ny nybörjarkurs i höst och vinter om just biodling.
– Den är jättepopulär. Det finns ett fortsatt stort intresse för biodling och hur bisamhällen fungerar, säger Sara Leijon.
Även kursen i surdegsbrödsbakning, som leds av Inga Jonsson i Hökhult utanför Fliseryd, ingår i Vuxenskolans Högsbyprogram för den kommande hösten.

Text: Fredrik Loberg


Publicerat

i

,

av

Etiketter: