STUDIEVAL – Sista ansökningsdag 15/2

Snart är det dags för elever i årskurs nio runt om i landet att göra sitt gymnasieval. Det handlar om vilken inriktning man vill gå och på vilken skola.

15 februari är sista ansökningsdag, men fram till mitten av maj går det bra att ändra sig för den som inte varit helt säker på att man valt rätt, menar Christina Henriksson rektor för HUC, Högsby utbildningscenter i Högsby.

HUC erbjuder i dag ett flertal program  – precis som tidigare år
– Vi hoppas och tror att vi får många som söker sig till vår skola, och om vi ser på intresset och antalet som besökte öppet hus i höstas så ser det ljust ut. Precis som tidigare år så vet vi att flera elever börjar hos oss efter terminstart. Man har känt efter på det val man gjort och ångrat sig. Kanske för att man hängt på kompisarnas val och inte satt sig själv i första rummet.
Program som vi erbjuder i år är vård och omsorg, samhällsvetenskaplig inriktning, barn och fritid, industriprogram och lärlingsprogrammet med exempelvis handel samt bygg och anläggning.
Eleverna som gick ut gymnasiet förra året visade sig ha högst genomsnittlig betygspoäng i länet och dessutom en bit över riks-genomsnittet.
– Eleverna gör ett gott arbete och att den lilla skolans fördelar är många.
Skolans medarbetare jobbar nu för att arrangera någon form av gymnasiemässa som vänder sig till elever och vårdnadshavare i årskurs nio. Man räknar med att mässan går av stapeln i slutet av april. Läs mer om detta i kommande nummer av Innehåll.

Text: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter: