Berga SOK satsar på O-ringen

Aldrig i sin vildaste fantasi hade Berga SOK:s Stellan Häggbrink räknat med att hans klubb skulle bli involverad i den gigantiska orienteringstävlingen O-ringen, men så är fallet. Redan 2017 tog Göran ”Biggan” Svensson från SOK Viljan kontakt med Stellan Häggbrink och på den vägen har det sedan fortsatt.

Totalt är 18 orienteringsklubbar engagerade och bland övriga finns Högsby IK som kommer att ansvara för busstransporterna. Av dem som har tunga uppdrag i samband med O-ringen finns projektledaren Anders Strömbäck, Ankarsrum och tävlingsledaren Johan Andersson, Vimmerby.
O-ringen Smålandskusten kommer att ha sitt nav i Oskars-hamn. Från början var det meningen att tävlingen skulle ha genomförts 2022, men på grund av pandemin blev det Oskars-hamns tur först i år.

Egen tävling
– Vi i Berga är med på många håll och ska ha en egen deltävling i precisionsorientering som längst får vara 2 500 meter. Deltagarna ska kunna ta sig fram med rullstol och permobil. Det handlar om en mycket detaljrik karta och på den har kartritaren Bertil Kalén lagt ner ett fantastiskt jobb, säger Stellan Häggbrink som för två år sedan körde bil, cyklade och sprang åtskilliga mil för att hitta lämplig terräng.
Beträffande precisionstävlingen är det Pahn Gardhem, Alster-mos tävlingsledare, som har ansett att elljusspåret i Berga samt idrottsplatsen är perfekta för tävlingen.
Vi har självklart kontaktat berörda markägare och jakträttsinnehavare. Lokalt är utöver Berga SOK, även Berga samhällsförening, Berga TK, Berga GIF, Berga Missionskyrka och Högsby IK med, säger Stellan.

Tre banläggare
Banläggare för tävlingen i Berga är Stellan Häggbrink, Kerstin Persson och Lars Sinnerström.
– Det har varit mycket jobb beroende på den detaljrika kartan, men allt är klart på den fronten, berättar Stellan.
O-ringen är en tävling av gigantiskt format med deltagare från 50-talet nationer. Fredagen den 26 juli kommer Bergas precisionstävling att genomföras.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Läs den bläddringsbara tidningen via länken: https://issuu.com/wahlins/docs/2024-06_juni_innehall?fr=xKAE9_zU1NQ


Publicerat

i

av

Etiketter: