Bernt är ute i ur och skur

88-årige Bernt Karlsson från Högsby gillar att motionera och har alltid tyckt om långa promenader. De senaste fyra åren sker turerna med rullator och Bernt avverkar dagligen cirka en halv mil.

Utöver promenaderna och rullatorturerna på senare år har Bernt Karlsson inte ägnat sig särskilt mycket åt idrottsliga aktiviteter. Han var förvisso med i början av 1970-talet under några år med korplaget Bil och Buss, som spelade fotboll och hockeybockey, men det är också allt.
– Jag har fått ryggproblem, vilket också har konstaterats av läkare. Det är viktigt att röra på sig när man har kommit upp i ålder. Det har helt enkelt blivit en vana att dagligen ge mig ut med rullatorn. Endast då det är riktigt ruskigt väder med snömodd stannar jag hemma. Promenaderna brukar ta ungefär en timme såvida jag inte träffar andra motionärer för en pratstund, berättar Bernt Karlsson.
Turen med rullatorn börjar hemma på Långgatan och fortsätter sedan ut till Fröviskolan och Trippen. Därefter går Bernt vidare mot Odensvi och Högsby församlingshem.

Känner sig pigg
– Jag är förhållandevis pigg och är övertygad om att de dagliga turerna med rullatorn har stor betydelse och därför finns ingen som helst anledning att sluta på den inslagna linjen. Så länge man kan finns det all anledning att motionera på ett eller annat sätt, vilket är min bestämda övertygelse, betonar Bernt innan han på nytt tar fram rullatorn ur garaget!

Text och foto: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: