Duo med höglyftande planer för Aboda Klint

I samband med påskhelgen öppnar Aboda Klints Café upp sina dörrar för att möta våren och sommaren tillsammans med sina gäster.
– Äntligen är det dags för en ny spännande säsong, säger Sven Hendrix som tillsammans med sin sambo Kim Schrave driver Aboda Klint.

Vägen upp till Aboda Klints toppstuga är slingrande och brant men väl framme är idyllen total. Omgiven av skog svävar den röda lilla byggnaden mellan blåa skyar och sjön Klevens glittrande vatten och det är svårt att inte låta sig imponeras av den magnifika utsikten.
Sedan ett år tillbaka är det äventyrsparken Vimmerby Adventure som sköter driften av Aboda Klint och företaget har stora planer inför framtiden.
– Vi kände direkt att platsen skulle vara perfekt för en höghöjdsbana likt den vi redan har i Vimmerby. Innan vi börjar bygga måste vi dock få tillstånd från länsstyrelsen eftersom området är ett naturreservat. Så snart vi får klartecken inleder vi arbetet, säger Sven. Tanken är att initialt etablera en något mindre klätterpark för att sedan utöka den successivt i framtiden.
Äventyrsparken kommer fungera som en slags hinderbana där utövarna ska ta sig fram bland stolpar och träd högt upp i luften.
– För att parken ska passa alla åldrar ska vi bygga banor på olika nivåer, berättar Sven. Precis som i alla Vimmerby Adventures parker kommer vi att använda ett level 5 säkerhetssystem som är den säkraste formen för höghöjdsbanor.

Startar med påsktema
Aboda Klint startar årets säsong på långfredagen och håller sedan öppet under helgerna i april och maj. Därefter utökas öppettiderna till fem dagar i veckan under högsäsongen.
– Under påskhelgen kan vi erbjuda ett matigt utbud samt fika med en touch av påsk, säger Sven. På området har vi anordnat en påskrunda med frågor som handlar om högtiden. Turen lämpar sig för alla åldrar då det finns en uppsättning med barnfrågor och en som riktar sig till de vuxna. På detta sätt kan alla i familjen delta och gå promenaden tillsammans.
I framtiden hoppas Sven kunna baka allt fika på plats men till dess strävar han och Kim efter att använda så mycket lokalproducerade produkter som möjligt.
– Varje dag maler vi lokalrostat kaffe från Åseda och mjölken kommer från Emåmejeriet. Biodlarföreningen i Högsby förser oss med honung och våra bakelserna tillverkas i Ruda. Så klart vill vi stötta våra lokala producenter och visa upp vilka fina produkter Småland kan erbjuda, menar Sven.
Caféts utbud består av matiga alternativ såsom pajer, paninis och olika menyer av belgiska våfflor. Utöver det finns ett stort sortiment av fika, glass och olika sorters kaffe.

Framtidsplaner
– Inför framtiden är prio ett förstås att komma igång med äventyrsparken men vi vill också starta uthyrning av cyklar, kanoter och eventuellt elcyklar, säger Sven. Det finns även planer på att bygga ett nytt utsiktstorn på platsen där det tidigare tornet stod och vi håller just nu på att renovera våra uthyrningsstugor. En annan förhoppning är att vi ska kunna bjuda in lokala artister samt ställa ut lokala konstnärers alster här i fiket. Jag och Kim har så otroligt många idéer och vi ser fram mot att förverkliga dem, säger Sven
avslutningsvis.


Publicerat

i

av

Etiketter: