Jaguarer hälsade på hos Garbosällskapet

Svenska Jaguarklubbden var på besök i Högsby och gästade Garbosällskapet.

Ett något annorlunda besök då Svenska Jaguarsällskapets Smålandsdistrikt gästade Garbosällskapet i Högsby.

En styrka på 45 personer var med och självklart åkte man i sina jaguarbilar. Gästerna blev guidade av Diana Bergeskans och Rune Hellqvist som berättade om Greta Garbo och hennes liv. Naturligtvis fick besökarna ta del av en omfattande dokumentation och kunde även studera föremål med anknytning till Garbo.
Beträffande Greta Garbo kan nämnas att hennes mor, mormor och flera generationer tillbaka kom från Lillsjödal och Drageryd i Högsby kommun. Först drev kommunen ett turismprojekt och då detta avslutades bildades Garbosällskapet i februari 2001, som håller till i en tidigare banklokal utmed Storgatan i Högsby.
Svenska Jaguarklubben startade 1972 och vid klubbträffarna kommer medlemmarna i sina jaguarbilar.

Högsby och Öland
– Vi gjorde under lördagen först besök vid Garboutställningen och fortsatte sedan till Öland där vi övernattade och besökte norra delen av ön inklusive fyren Långe Erik. Varje år har vi 10-15 träffar i Smålandsklubben, säger ordförande Magnus T Danielsson, Växjö.
Svenska Jaguarklubben är en del av Motorhistoriska Riksförbundet och huvudsyftet är att främja och stimulera intresset för att köra, vårda och bevara olika modeller av märket Jaguar.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson

Läs den bläddringsbara tidningen via länken: https://issuu.com/wahlins/docs/2024-06_juni_innehall?fr=xKAE9_zU1NQ


Publicerat

i

av

Etiketter: