Jubileumskonsert

Kantor Ann Hultman, Peter Johansson och Nils-Petter Ankarblom. Bild: Fredrik Hultman

Högsby kyrka är 250 år vilket uppmärksammades med all önskvärd tydlighet söndagen den 5 maj då det var fullsatt i kyrkan vid den storslagna jubileumskonserten.
Där medverkade musikalartisten Peter Johansson samt kompositören och arrangören Nils-Petter Ankarblom med sina rötter i Mönsterås. All anledning att vara nöjda med sina insatser kan också medlemmarna i Högsby kyrkokör som sjöng under ledning av kantor Ann Hultman vara.

Det var för övrigt Ann Hultman som inledde programmet och uttryckte sin glädje över att så många hade mött upp till denna jubileumskonsert.
Som kuriosa kan nämnas att bondsonen Peter Johansson tidigt i programmet framför Georg Riedels, Fattig bonddräng. Sedan bjöd han på lite av varje. Han har bland annat gjort en rad musikalroller i olika städer, som exempel kan nämnas London och Köln, men framför allt i Stockholm. Han också känd för sina tolkningar av Queenlåtar.

Brett register
När det gäller Nils-Petter Ankarblom har han ett brett register som kompositör, arrangör och dirigent. Faktiskt delar han sin tid mellan Sverige och USA. Som kuriosa kan nämnas att han har dirigerat musikal på Broadway. Sina internationella framgångar till trots har Nils-Peter Ankarblom inte glömt bort födelseorten Mönsterås och då man framförde Mönsteråssonen Carl Bobergs internationellt kända O Store Gud.
Vid flera tillfällen har Peter Johansson och Nils-Petter Ankarblom uppträtt tillsammans och deras samspel fungerade också alldeles utmärkt i Högsby kyrka.
Högsby kyrkokör sjöng egna låtar till ackompanjemang av kantor John-Erik Wåhlin på piano. En av körens medlemmar, Karin Sandholm sjöng duett tillsammans med Peter Johansson, vilket hon gjorde med den äran.
Tillförordnade kyrkoherden Håkan Englund höll andakt och passade även på att tacka de medverkande. Det blev en i alla avseenden lyckad jubileumskonsert när Högsby kyrka firade de 250 åren!

Text: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: