Kalmarbandet bjuder på glädjefylld musikupplevelse

Musiken har alltid varit en stor del av Ismail Abismans liv och han har under åren ingått i en rad olika musikgrupper. Tillsammans med två andra musiker bildar Ismail nu Kalmarbandet där olika genres och influenser möts i musik alltifrån 60-talet fram till nutida poplåtar.

Det är en strålande glad Ismail som välkomnar Innehåll till sitt hem denna gråmulna eftermiddag i Ruda. Vi slår oss ner i soffan och det behövs inte många minuters konversation för att förstå att Ismail verkligen brinner för musiken.
– Jag har musiken i blodet och jag älskar att tillhöra ett band, säger Ismail. Ett band blir som en familj som tar fram det bästa hos varje medlem. Musik skapar kärlek samt glädje och det är det vi i Kalmarbandet vill förmedla till vår publik.
Ismail kommer ursprungligen från Irak och det var här hans musikintresse föddes och formades.
– I Bagdad är livemusik oerhört populärt och det är lätt att leva på musik, förklarar Ismail.
Jag ingick i ett band som spelade orientaliska låtar men som också framförde en mängd olika covers. Efterfrågan på musikunderhållning var stor och vi hade kontrakt med de stora hotellen, restaurangerna och klubbarna där vi ofta uppträdde.
Från en affär i Bagdad beställde Ismail år 1975 en svensk gitarr av märket Hagström och när han tre år senare steg av planet på Arlanda gjorde han det men gitarren i sin hand och musiken i sitt hjärta.
Sedan dess har Ismail bott på flera platser i landet, utbildat sig, skaffat familj och arbetat inom många olika yrken, men musiken har alltid varit mer eller mindre närvarande.
– Nu vill jag och mitt band satsa helhjärtat på musiken och vi övar tillsammans en gång i veckan i NBV:s lokaler i Kalmar där vi har tillgång till studio och musikrum utrustad med alla tänkbara instrument. Utan NBV skulle vårt band inte fungera, säger Ismail tacksamt.
Ismail berättar att Kalmarbandet består av en annorlunda konstellation där personer med olika ursprung, ålder och erfarenhet samverkar.
– Förutom orientalisk folkmusik består vår repertoar av mina egenskrivna låtar samt covers av 60- samt 70-talets stora ikoner såsom Elvis Presley, Rolling Stones, ABBA och The Beatles men även av moderna artister som Adele, berättar Ismail. Gruppen består av Ibrahim som spelar keyboard, Sussan som sjunger och jag som spelar gitarr samt sjunger. Tillsammans framför vi låtar på persiska, engelska, arabiska, kurdiska och italienska vilket brukar vara mycket uppskattat.
Inför framtiden hoppas Ismail att fler musiker ska våga höra av sig, provspela och sedan ansluta till Kalmarbandet.
– Drömmen skulle vara att ha en grupp om tio medlemmar där varje person via sin medverkan bidrar till ytterligare musikalisk bredd. Vi i Kalmarbandet vill fortsätta bjuda på en annorlunda musikupplevelse som inspireras av många olika influenser och som därmed passar en bred publik. Alla är välkomna att
ansluta eller boka oss för fester eller andra tillställningar, säger Ismail avslutningsvis.


Publicerat

i

av

Etiketter: