Kerstin Blom Johansson ny hembygdsordförande

Anrika Långemåla hembygdsförening valde vid årsmötet nyligen Kerstin Blom Johansson till ny ordförande. Hon efterträder därmed Dea Carlsson som hade avböjt omval.

– Jag har i flera år varit intresserad av hembygdsföreningens arbete och att jag för sju, åtta år sedan gick med i styrelsen var till stor del min far Bengt Bloms förtjänst. Han hade varit ordförande och tyckte att jag skulle engagera mig i föreningen, vilket jag också har gjort som ledamot i styrelsen, säger Kerstin.
Bland de många uppgifterna i hembygdsföreningen märks framför allt uppgiften att vårda och bibehålla Bötterums hembygdsgård som har sin speciella karaktär.

Gemensamma mål
– Sammanhållningen är utmärkt i föreningen och vi strävar alla mot gemensamma mål. Det finns en rad traditioner som firandet av nationaldagen och midsommar. Sedan flera år har vi ett sommarkafé i Bötterum. I år håller vi mer öppet än vanligt då den stora tävlingen O-ringen ska genomföras i regionen i slutet av juli. Vi tror och hoppas att orienterare ska hitta till vårt sommarkafé när de inte tävlar.
På programmet finns i övrigt bland annat brasaftnar och en friluftsgudstjänst. I Bötterum får man celebert besök den 30 maj då Senioruniversitetet kommer på besök.

Bötterumsmässan
Bötterumsmsässan ska genomföras ännu en gång och i år blir det den 7 september. Bakom den står utöver Långemåla hembygdsförening även Kalmar läns museum, länsstyrelsen, Kalmar läns hembygdsförbund, Långemåla medborgarförening och Långemåla IF. Mässan bjuder på inspiration och kunskap inom hantverk, trädgård och byggnadsvård.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: