Krister vill aktivera mera

– Jag vill underlätta för folk att komma ut och röra på sig och umgås med varandra, säger Krister Malmgren. Det behöver inte vara så avancerat, här i Ruda finns redan förutsättningarna.

Krister kommer från Göteborg men är sedan fyra år tillbaka bosatt i Ruda. Han är engagerad i Ruda Bygdegård samt Ruda Samhällsförening och han drivs av en vilja att öka gemenskapen i samhället.
– Idag är det många som känner sig ensamma och därför behöver det finnas alternativ som bjuder in till samhörighet, säger Krister.
När Krister förra året insåg att skolans tre bordtennisbord stod onyttjade under många av veckans timmar bestämde han sig för att själv boka lokalen och bjuda in till match varje måndagskväll. Ruda IF står för hyran så det enda kravet är att deltagarna är medlemmar i föreningen.
– Du behöver inte ha någon som helst erfarenhet av bordtennis, alla är välkomna hit för att spela och framför allt skratta tillsammans, säger Krister. Dessa träffar har blivit ett fint sätt att umgås över generationsgränserna då vi har deltagare i alla åldrar.
Inom en snar framtid kommer Krister även anordna söndagspromenader vid Tallåsvallens vackra anläggning.
– Idrottsanläggningen har både löparbanor och elljusspår så området passar perfekt för alla typer av promenader, menar Krister. Du kan välja om du vill springa, gå eller rulla fram och det finns olika långa sträckor att välja bland. Det blir en social aktivitet för dem som inte vill promenera ensamma. Min plan är att starta upp aktiviteten och sedan hoppas jag att den ska
utvecklas efter deltagarnas egna önskemål. Kanske kan det anordnas en tipspromenad någon söndag eller kanske startas en tradition där alla tar med sig en fikakorg som de avnjuter efter promenaden. Låt oss förverkliga de idéer vi har!
Och goda idéer har Krister gott om!
– Bygdegårdens stora tomt har verkligen
potential, säger Krister och sveper med handen över byggnadens grönskande baksida. I höjd med andra våningen skulle vi kunna bygga en stor altan lämplig för servering, teater, trubadur- samt grillkvällar och sluttningen på motsatt sida utgör en naturlig läktare för publiken. Jag ser framför mig hur vackert det skulle kunna vara här med parken, lekplatsen och kanske ett litet konditori med hembakat fikabröd. Området borde nyttjas, alla förutsättningar finns ju redan här för att skapa ett härligt levande torg där människor kan mötas både till vardags och fest.

Text och bild: Nina Sabel


Publicerat

i

av

Etiketter: