Långemåladagen tar nya grepp

Lågan och Flamman ska medverka vid Långemåladagen. Bild: Privat

Långemåldagen kommer med en rad nya och spännande inslag till arrangemanget den 1 juni på idrottsplatsen i Långemåla. Arrangörer är Långemålabygdens medborgarförening och Långemåla IF.

– Vi har fått ihop ett späckat program och hoppas på bra väder och många besökare. Det kan innebära fördelar att flytta Långemåladagen till idrottsplatsen, säger Catarina Thunberg i Långemåla IF.
Flamman och Lågan ska underhålla på scenen och kommer att på sitt speciella och lättsamma sätt visa hur viktigt det är med brandsäkerheten. Något annorlunda tongångar blir det då Moderna Tider, som är ett av landets mest anlitade party- och showband, gör sina två framträdanden.
Högsby jaktvårdskrets kommer att ha jakthundsparad med 30-talet jakthundar och då blir det bland annat apportering med hundar, gaimskytte och luftgevärsskytte.

Gott om knallar
Nationella viltolycksrådet ska informera och viltolyckor. Uppvisningar i zumba och linedance ska Sandra Rydstrand bjuda på. Som sig bör kommer flera knallar att vara på plats och det blir försäljning av godis, munkar, hantverk, betong, keramik, tavlor, hembakat och ägg. Vidare kan den som önskar åka häst och vagn.
I övrigt kan nämnas att ett bollrace ska genomföras. Främst för de yngre blir det hoppborg och hinderbana. Under dagen är det öppet både i kiosken och puben.
– Det mesta är klart vad gäller programmet, men det kan komma till ytterligare inslag, påpekar Catarina.
En särskild grupp håller på att planera inför en återvändarträff i samband med Långemåladagen. Till den bjuder man in tidigare elever vid skolan i Långemåla.

Text: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: