Lotta driver Café 3 Århundrade i sommar

Café 3 Århundrade startar upp sommarsäsongen den 18 maj och i år är det Charlotte Judinsson som driver caféverksamheten.
– Drömmen om ett sommarcafé har alltid funnits hos mig så detta ska verkligen bli jätteroligt, säger Lotta glatt.

Det gamla skolhuset i Berga har det senaste två decennierna varit ett populärt utflyktsmål både för lokala och mer långväga gäster. Numer rymmer byggnaden både ett café och en antikvitetsaffär och under sommarhelgerna har besökare närmast vallfärdat hit för att avnjuta utsökt fika och strosa runt bland antikviteterna.
– När jag fick förfrågan om att driva Café 3 År-hundrade blev jag väldigt glad och efter en rejäl funderare på ungefär en halvtimme bestämde jag mig för att våga satsa, skrattar Lotta. Konceptet är välkänt och inarbetat sedan tidigare så nu vill jag fortsätta förvalta den fina verksamheten som har byggts upp här under årens lopp. Till min hjälp har jag personal som har jobbat här i många somrar och deras erfarenhet kring processen är väldigt värdefull.
Menyn kommer att innehålla inslag av nyheter och förändringar men Lotta lovar att besökarna kommer att känna igen sig.
– Storfavoriterna som banoffepaj och den mäktiga chokomocko finns naturligtvis kvar på menyn och nyheter för i år är att det kommer finnas smörgåsar, säger Lotta. Vissa dagar kommer det också finnas överraskningar utöver det ordinarie sortimentet. Liksom tidigare år är cafédelen öppen under helgerna och har samma öppettider som antikaffären bredvid.
Lotta har även planer på att arrangera spännande temakvällar i caféet.
– Det är inte helt spikat ännu men det vore kul att en kväll i veckan anordna aktiviteter av varierande slag, säger Lotta. Lokalen finns ju tillgänglig och jag tror att många människor skulle uppskatta möjligheten att umgås och fika mitt i veckan. Jag har så många idéer och sam-tidigt som jag vill bevara den befintliga verksamheten vill jag också prova lite nytt. Jag ser fram mot en spännande sommar och många nya möten. Välkommen till Café 3 Århundrade!

Text: Nina Sabel
Bild: Privat


Publicerat

i

av

Etiketter: