Nypremiär för Lions vårfest för pensionärer


Bild: Avgående presidenten Gillis Fredriksson ses här tillsammans med sin efterträdare Olle Sehammar.

Efter fyra års uppehåll blir det lördagen den 6 april nypremiär för Högsby Lions Clubs uppskattade vårfest för pensionärer. Till följd av pandemin och ombyggnationen av matsalen har man fått göra ett uppehåll med vårfesten, men nu är det alltså snart dags för denna fest.

Vårfesten har traditioner i varje fall sedan början av 1970-talet. Konceptet går ut på att pensionärer lite varstans i kommunen bjuds in. Lions svarar för transporterna till och från festen. Vidare blir det middag samt underhållning av Lionsorkestern. Preliminärt väntas runt 150 pensionärer vara med vid festen.
– Just vårfesten är en av våra mest uppskattade aktiviteter och det känns positivt att vi kan återuppta denna tradition. Visst krävs det en del jobb kring arrangemanget, men samtidigt får vi en härlig respons av deltagarna, säger Olle Sehammar i Lions.

Ny president
Nyligen genomfördes val i Lions inför det kommande verksamhetsåret som startar den 1 juli. Ny president blir då Olle Sehammar som därmed kommer att efterträda Gillis Fredriksson.
– Det ska bli en spännande utmaning att leda klubben. Först handlar det alltså om vårfesten. Snart kommer vårt populära tuff-tuff-tåg vara ute lite varstans i södra delarna av landet och enligt traditionen även vid Högsbydagen i juni.
Lions i Högsby startade 1959 och har 25-talet medlemmar men ser gärna att nya medlemmar ansluter.

Text och bild: Ingvar Gunnarsson


Publicerat

i

av

Etiketter: