Redovisning Glawe AB – dina siffror i trygga händer

Sedan drygt ett halvår tillbaka driver Tina Glaser och Detlef Weise företaget Redovisning Glawe AB tillsammans.
– Vi är specialiserade på småföretag och erbjuder våra kunder ett brett utbud av tjänster inom redovisning, bokföring, lönehantering, företagsregistrering och rådgivning, säger Tina.

Tina och Detlef kommer båda från Tyskland och har bott i Högsby i två respektive tre år.
– Jag arbetade med redovisning i Tyskland och när jag flyttade hit fortsatte jag att arbeta på distans tills jag fick jobb på en redovisningsbyrå, säger Tina. Detlef och jag var redan grannar men när han också fick anställning på byrån blev vi dessutom arbetskollegor.
När byrån Tina och Detlef jobbade för gick i konkurs tog det inte lång tid innan kollegorna bestämde sig för att satsa och starta eget redovisningsföretag.
– Yrkesmässigt kompletterar vi varandra mycket bra och vi visste att det fanns en efterfrågan, säger Detlef som arbetade
som HR-administratör i Tyskland. Vi har bred kompetens samt gedigen yrkeserfarenhet och kan därmed erbjuda redovisningstjänster till alla sorters företagsbranscher.
Registreringsprocessen av Redovisning Glawe påbörjades i november 2023 och en månad senare var företaget i gång.
– Initialt hade vi tio kunder men vårt företags utvecklingsprocess har gått väldigt bra och vi växer kontinuerligt, berättar Tina. Arbetet flyter på smidigt och vi har i dagsläget uppemot 60 kunder från hela Sverige men även från Tyskland.

Personlig service och omsorg
För Tina och Detlef är kommunikation otroligt viktigt och de vill ge lättbegriplig information så att deras kunder förstår vad de gör och varför.
– Vårt företag kännetecknas av vår service, säger Tina. Vi vill skapa en långsiktig relation med våra kunder och det viktigaste för oss är att de känner sig trygga och omhändertagna. För att förstå varje kunds behov har vi hela tiden en kontinuerlig dialog och vi väger in deras livssituation i vår rådgivning eftersom den också påverkar vad kunden behöver.
– En familjär relation gör att vi kan erbjuda det där lilla extra och stötta i frågor som inte är direkt kopplade till redovisning eller företagsprocessen men som är viktiga, säger Detlef. Vi vet hur det är att komma till Sverige och starta ett företag och kan baserat på egna erfarenheter hjälpa entreprenörer med praktiska råd.

Engagemang
– Näringslivet är viktigt för oss och vi är därför medlemmar i Företagarna Högsby som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för företagare. Vi deltar på mötena där vi tillsammans diskuterar de möjligheter och utmaningar som finns i kommunen, säger Tina. Samarbete gör oss alla starkare och vi vill vara med och utveckla näringslivet på orten. Därför erbjuder vi alla Innehålls läsare att kontakta oss för en kortare kostnadsfri rådgivning och vi ser fram mot att välkomna nya kunder till Redovisning Glawe.

Text: Nina Sabel. Bild: Privat

Läs den bläddringsbara tidningen via länken: https://issuu.com/wahlins/docs/2024-06_juni_innehall?fr=xKAE9_zU1NQ


Publicerat

i

av

Etiketter: