Redovisningskonsult startar eget i Högsby

Mikael Lundin har lång och bred erfarenhet inom redovisning, affärsutveckling samt rådgivning. Inom en snar framtid startar han sin verksamhet ML Lantbruksekonomi & Redovisning.

Mikael kommer ursprungligen från Göteborg men har flyttat många gånger under sitt liv.
– Mitt arbetsliv började inom industrin och tack vare mitt intresse för teknik lärde jag mig snabbt att manövrera avancerade maskiner och robotar, berättar Mikael. Eftersom jag är en driven person som söker ständig utveckling flyttade jag dit de eftertraktade tjänsterna som kunde utmana mig fanns. Arbetet på golvet inom industrin i kombination med helhetstänkandet kring ekonomi samt lönsamhet gav mig en nyttig erfarenhet som jag sedan tog med mig in i rollen som företagsrådgivare.
År 1999 gick flyttlasset till Högsby och tio år senare började Mikael parallellt med jobb att studera Redovisningskonsult med personaladministration vid Växjö universitet.
– Jag har alltid haft ett stort intresse för siffror så utbildningen passade mig perfekt, säger Mikael. Studietiden innehöll sammanlagt 20 veckors praktik då jag fick tillämpa all teoretisk kunskap på en arbetsplats. Under dessa veckor lärde jag mig att sammanställa bokslut, årsredovisningar samt att arbeta med deklarationer. Den praktiska erfarenheten under utbildningen resulterade i att jag efter examen hade både kunskapen och verktygen att direkt börja jobba utan någon upplärning på den specifika arbetsplatsen.

Varierande uppdrag
Som nyutexaminerad redovisningskonsult jobbade Mikael med varierande uppdrag på flera olika ställen innan han 2012 fick anställning som ekonomichef på ett företag. Uppdraget var intensivt från start och Mikael fick snabbt sätta sig in i verksamhetens olika delar.
– Sedan dess har jag arbetat med en mängd olika kunder och genom varje uppdrag breddar jag min erfarenhet ytterligare, förklarar Mikael. Jag har jobbat med bolagsredovisning i sju år och som redovisningskonsult i tolv år, men då jag hela tiden vill utveckla mig inom nya områden började jag även inrikta mig på skogsfastigheter och lantbruk. Lantbruksredovisning är väldigt
intressant och innebär många specialregler samt stor del företagsrådgivning. Det krävs också en mer ingående förståelse för verksamhetens helhet vilket är något jag gillar. Sista året har jag fördjupat mina kunskaper inom växtodling, djurbestånd och lantbruksekonomi vilket gör mitt jobb ännu roligare.
Nu när Mikael snart startar eget företag vänder han sig till alla slags kunder och olika sorters redovisningsuppdrag. Mikael utgår från Högsby men har redan idag många etablerade klienter inom mjölk- och köttproduktion samt aktiebolag i till exempel Vimmerby och Blekinge. Han är ofta ute på kundbesök och kan erbjuda sina tjänster inom ett relativt stort upptagningsområde.
– Kundvården är otroligt viktig och jag vill att alla uppdragsgivare ska känna sig trygga med mig. För att kunna utföra mina arbetsuppgifter på bästa sätt vill jag lära känna både personen och verksamheten och därmed få en helhetsbild, säger Mikael.
Inför uppstarten av ML Lantbruksekonomi & Redovisning uppmanar Mikael alla intresserade och nyfikna att höra av sig för att få veta mer om redovisningstjänsterna som han kan erbjuda.
– Naturligtvis är det både spännande och skrämmande att starta eget men jag vet att jag är kapabel, erfaren, noggrann och genuint intresserad. Jag har tidigare varit anställd på stora som små företag och med den erfarenheten ser jag nu fram mot att driva egen verksamhet där fokus ligger på kundvård och personlig rådgivning, avslutar Mikael.


Publicerat

i

av

Etiketter: