Småleri – det lilla måleriföretaget med den personliga kundservicen

Detlef Waschul och Susanne Köpp startade Småleri Fågelfors AB i november 2023 och erbjuder sina kunder tjänster inom bland annat målning, byggnadssnickeri, tapetsering och golvläggning.
– Vi är både överraskade och tacksamma över det varma mottagandet och hur bra det hittills har gått, säger ägarna Detlef och Susanne.

Detlef och Susanne kommer från Tyskland men bor sedan ett par år tillbaka i Fågelfors. I fjol flyttade de in i ett hus som de nu renoverar tillsammans.
– Jag är utbildad professionell målare med stort intresse för renoveringar, berättar Detlef. När Susanne kom med idén att starta eget företag inom branschen vi båda tycker väldigt mycket om var jag initialt skeptisk, men starten har verkligen gått över all förväntan. Det har visat sig att Sverige är ett fantastiskt land för nyföretagande och det praktiska arbetet blir inte lidande av onödigt krånglig byråkrati. Statens subventioner i form av RUT- och ROT-avdrag innebär också så klart en stor ekonomisk fördel för de privatpersoner som önskar leja ut renoveringen till företag vilket så klart gynnar oss entreprenörer.
Susanne sköter verksamhetens administrativa uppgifter men när tid finns följer hon gärna med Detlef ut på uppdrag.
– Jag assisterar Detlef i hans arbete men tycker också mycket om att utföra fönsterarbeten på egen hand, säger Susanne.
Det känns fint att renovera fönster så att dess gamla charm och känsla bevaras i så stor utsträckning som möjligt.
I kommunen sker inte så många nybyggnationer men renoveringsbehovet av sommarstugor och hus är desto större och det finns gott om jobb i området.
– Alla aktörer inom branschen får plats och vi vinner alla på att samarbeta. Vi ser inte andra hantverkare som konkurrenter utan mer som kollegor och jag står gärna och målar bredvid en snickare för att på så sätt effektivisera arbetsprocessen för våra kunder, säger Detlef.
Hittills har uppdragen rullat in tack vare gott renommé från nöjda kunder och nu väntar högsäsong för utomhusmålning.
– Namnet Småleri syftar till att beskriva vår verksamhet som ett familjärt måleriföretag i hjärtat av vackra Småland, förklarar Detlef. Det absolut viktigaste för oss är att göra våra kunder nöjda och vårt fokus ligger därför på yrkeskompetens, flexibilitet, ärlighet och samförstånd. Tillsammans med kunden diskuterar vi fram den bästa helhetslösningen vad gäller design, högkvalitativa produkter och material, tidsåtgång samt prisbild. Vi ser fram mot en spännande sommar med nya kunder och nya uppdrag!

Text och bild: Nina Sabel


Publicerat

i

av

Etiketter: