Högsby dagarna 2017 har rullat igång

Föreningen Högsby-dagarna och Högsby pastorat tar med gemensamma krafter och engagemang tag i Högsbydagarna för nästa år.

Det är något som parterna ser fram emot och som man tror gagnar många på flera sätt. Högsbydagarna sammanfaller
traditionsenligt med skolavslutningen och då har bland annat Högsbydagarnas fredagsaktiviteter som tivoli, ungdomsdisco med mera varit mycket uppskattat.
– Såväl vi som Svenska Kyrkan tycker att det är viktigt att det finns drogfria aktiviteter för unga menar Stellan Emrin.
– Vi ser bara positivt på att vi engagerar oss i Högsbydagarna och då främst för fredagsaktiviteterna. Omöjligheternas Kväll är ett sätt, detta är ett annat att hitta aktiviteter för ungdomarna. Svenska kyrkans huvudsakliga engagemang för Högsbydagarna sträcker sig därför från fredagskvällen till sen lördag eftermiddag menar Zebastian Strömberg.
Föreningen Högsbydagarna med Stellan Emrin, Anna Emrin, Stefan Karlsson, Magnus Gabrielsson, Linnea Svensson och Zebastian Strömberg har smygstartat planeringsarbetet för Högsbydagarna.
– Så mycket kan vi säga att den blir av och den blir precis som tidigare i samband med skolavslutningen. För ungdomarna så kommer vi förutom aktiviteter, jobba för att få ett riktigt bra namn på artist eller band som kommer att spela på fredagskvällen.
För de lite äldre som besöker Högsbydagarna på fredagskvällen kommer det även i år att finnas ett tält med mat och underhållning.
Vi har börjat titta på artister till lördagskvällen, men är som sagt än så länge i planeringsstadiet,. Nu är vi mitt uppe i arbetet med att kontakta sponsorer för 2017. Hur det än är så är det roligt att engagera sig i Högsbydagarna, dels för att vi får så stort gehör från våra sponsorer men även ett lika fantastiskt gensvar från alla de som på något sätt kommer i kontakt med Högsbydagarna, publik som samarbetspartners.
Tidningen Innehåll är mediapartner till Högsbydagarna 2017.

Text: Gunilla C Johansson.  Foto: Privat


Publicerat

i

, ,

av