Klart för Omöjligheternas Kväll 2017

Ungdomar som arrangörer upplevde Omöjlig-heternas Kväll som ett uppskattat arrangemang för unga. Så pass uppskattat så att arrangörerna nu har bestämt sig för att köra ännu en Omöjligheternas Kväll 2017.

– Det är så roligt och vi är så taggade att ta tag i projektet  redan nu för att få en så bra aktivitet som möjligt berättar Zebastian Strömberg.
Det var förra året som Zebastian och Svenska Kyrkan i Högsby tillsammans med Kommunen och fritidsgården Gården gick samman och arrangerade en kväll där uppträdande, aktiviteter och gemenskap stod högst upp på agendan. För en kväll i maj förvandlades församlingshemmet i Högsby till en träffpunkt för unga, 12-19 år, för att utmana varandra eller sig själva i olika aktivitet med bland annat hinderbana. Ljusspel varvades med musik och kvällen avslutades med en eldshow.
– Vi hoppas på att kunna toppa nästa års kväll med än fler framträdande på scenen och olika inom- som utomhusaktiviteter.
Förra året kom cirka 250 ungdomar från både inom som utanför kommungränserna. Vi kommer även 2017 se till att ungdomarna tar sig säkert till och från kvällen med att vi sätter in bussar.
Så alla ni som är unga i kommunen och går i årskurs 6 och till och med gymnasiet, boka in 20 maj i era kalendrar redan nu.
Zebastian har en tatuering på sin högra underarm som lyder ”Man kan aldrig nöja sig med att krypa när ens drift är att flyga”.
Zebastian går från ord till handling med sina tankar om att få ungdomar att trivas i Högsby, och gör det gärna tillsammans med andra, i detta fall med Högsby kommun och fritidsgården Gården.
– Det som driver mig att arbeta med och för unga är den glädjen man ser och nästan kan ta på, som unga sprider omkring sig när de mår bra och får göra saker de tycker om. Att vara glad, känna trygghet tillsammans med andra, det är en av de saker som livet går ut på.
Zebastian tillsammans med Eva-Lena Johansson och medarbetare från Gården har nu ett gediget arbete framför sig, men som Zebastian säger – det är värt allt arbete, flera gånger om.

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av