Tomteparad

För att alla ska hitta till den stora Tomteparaden i Högsby kommer Lions Club att snitsla från Hanåsa, och tända marschaller.

– Vi hoppas så många som möjligt kommer, för det här är ju något speciellt för Högsby säger Monica Langerfors Bodin, en av tomtemödrarna.

Monica Langerfors Bodin och hennes Lionskompis Inger Svensson ska sticka värmande röda halsdukar i år också i Hanåsaskogarna lördagen 17 december.
– Man kan säga att det är en utmaning i mörkret och med vantar, säger hon och skrattar.
– Det kommer säkert att gå bra!
Fler traditionsenliga ingredienser under årets stora Tomteparaden blir sång och musik från tomtarna i Lionsorkestern runt en eld allra längst in i skogen. Korvgrillning och glöggservering står också på programmet.
– Vi kommer att dela ut godispåsar också till barnen, berättar Monica Langerfors Bodin.
Hon kommer ifrån Sörmland från början, från en plats där den lokala Lionsklubben brukade dela ut godispåsar till barnen vid julgransraskningen efter jul.
– Men jag har varit med här i Högsby sedan år 2004, och tycker att det är en väldigt trevlig tradition också med en Tomteparad lördagen före jul, säger Monica Langerfors Bodin.
Ungefär 20 Lionsmedlemmar väntas delta i Tomteparaden. Inge Kastberg, årets ordförande i föreningens aktivitetskommitté, hoppas också på många besökare i år.
– Ja, för det här är ju lite speciellt för Högsby, säger han.
– Det är en av tre större aktiviteter för oss under året, förutom körningarna med Lionståget.
– Den här tiden skördar och säljer vi julkärvar också, berättar Inge Kastberg.
I år säljer medlemmarna cirka 900 kärvar.
– Det är lite färre än vi brukar sälja. Men det har att göra med vi har gett bort många av våra julkärvar till andra Lionsklubbar som har fått sina kärvar uppätna av vildsvin, säger Inge Kastberg.

Text: Fredrik Loberg


Publicerat

i

, ,

av