Butiken i Långemåla upphör men verk- samheten fortsätter

Butiken Storken i Långemåla har varit i gång under drygt sju år och det har rullat på bra. Man har haft god kundtillströmning under åren. Det som nu gör att man tänker om och beslutat sig för att stänga igen butiken i Långemåla är helt enkelt att kundunderlaget har minskat de senaste två åren. Detta menar Anette Solstad.

– Vi har alltid fullt i butiken i samband med rea och utförsäljning och det är fantastiskt roligt att det är så. Det som då är utmaningen är att hitta prisbilder på varor som klarar denna typ av försäljning. Vi är inte riktigt där just nu och därför tar vi ett omtag i verksamheten och kommer att sälja ut allt i butiken.

Åker till kunderna
– För att kunna möta kundernas behov och önskemål att fortsättningsvis kunna köpa bra och prisvärda skor, så kommer vi att fortsätta vara ute på marknader i och utanför närområdet.
Vi kommer även att satsa på att nå de lite äldre kunderna som ofta har behov av att få tid på sig, att i lugn och ro kunna prova kläder och skor. Därför kommer vi att åka ut till bland annat äldreboenden med vårt sortiment.
Anette och Bengt har varit verksamma i branschen under drygt 20 år och tycker att det är en helt fantastisk bransch att arbeta i.
– Vi har lite planer för framtiden när det gäller olika sätt att sälja bra och prisvärda kläder och skor till alla, men vi ber att få återkomma när vi har spikat dessa planer.
Vi vill dock tacka alla våra trogna kunder som genom åren valt att handla hos oss.

Butik på nätet
Duon har investerat i en större bil, eller snarare lastbil, för att möta det ökade trycket på sortiment av skor på marknader som nedläggning av butiken kommer att innebära. För den som kommer att sakna den fysiska butiken och inte kan ta sig till marknader, så kommer man framöver att lansera en webbutik för försäljning via nätet.
Anette Solstad och Bengt Hansson är grossister för skor och varumärket Pinosos och säljer dessa själva samt via återförsäljare. En verksamhet som inte berörs av nedläggningen av butiken.

Text och bild: Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av