Elovation i Högsby

För drygt ett halvår sedan tog Elovation i Blomstermåla över Elajos verksamhet i Högsby.  Såväl medarbetare som kunder övergick till Elovation och det har varit en lyckosam och bra övergång.

De avtalskunder som fanns har vi jobbat vidare med, och då vi hade god kännedom om pågående arbeten och projekt så har det blivit en winnwinn-situation för oss som nya ägare, medarbetare och för alla kunder säger Anders Gustavsson, ägare av Elovation.
Elovation har i dag närmare 10 medarbetare som är verksamma i främst Högsby och Mönsterås kommuner. Man utför diverse elarbeten till företag, privatpersoner och kommuner.
Vi kommer ofta med som underleverantör till exempelvis byggföretag och får ansvara för elinstallationer. Då vi utför de arbeten, stora som små projekt så har vi genom åren skaffat oss en bred kompetens. Det kan handla om att dra utanpåliggande kuloledningar till reparation av elfel på maskiner som nyinstallationer och felsökningar.

Rot
De justerade ROT-avdragen har påverkat verksamheten berättar Anders.
– Ja det vill vi påstå, det har både vi och andra företag inom branschen märkt av. Fördelningen om man jämför privatpersoner och företagsjobb så har privatmarknaden minskat och vi har tagit igen tappet med att arbeta upp ett större antal företagskunder. Men visst har vi påverkats.

Trender
Inom alla branscher så kan man se vissa trender.
Hur ser trenden ut inom el?
– Den största och tydligaste trenden är elinstallationer där man gör allt vad man kan för att minska elförbrukningen, energispar helt enkelt. LED-lampor och lampor som automatiskt släcks, tänds eller dimras när man kommer in eller lämnar rummet installeras allt oftare. Förfrågningar om fasadbelysningar ökar kraftigt, kan ha att göra med risken och oro för inbrott men det blir ju även ljust och fint nu när höstens mörker faller på.

Praktikplats
Två av företagets praktikanter, Simon och Alfons gillar de arbeten de får vara med på och tycker att de får lära sig mycket.
– Ja verkligen, så roligt och framför allt nyttigt och lärorikt att få varva teori på skolan med verkligheten. Simon och Alfons går på  Mönsterås Gymnasie respektive Lernia.
– Det kan kanske låta som om att dra lite el är ett enkelt arbete med det kan både vara komplicerat och fysiskt krävande när man ska upp och klätta och krypa på vindar och i källarplan säger Alfons.
– Jag har jobbat är i två år, fick jobb direkt efter att gått ut skolan och det är det bästa jag gjort, ångrar inte mitt yrkesval en enda dag säger Steven.
De lite mer arbetstlivserfarna medarbetarna Gus, Lasse och John stämmer in på vad som sagts, en trio som har mångåriga anställningsår inom branschen.

Tips
• Tänk på att vara ute i god tid, oftast ska el dras innan snickaren är färdig med sitt arbete.
• Koppla aldrig el själv.
• Är du osäker på vilka elarbeten du får göra, ring!

Stort tack för ett energigivande möte! Vi önskar varmt lycka med diverse installationer som lyser upp tillvaron.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, , ,

av

Etiketter: