Näringslivsnytt

Företag i Högsby kommun fick dela på 8.6 miljoner
i företagsstöd under åren 2007-2012. Dessa medel är beviljade från landsbygdsprogrammet för investeringar via länsstyrelsen i Kalmar och finansieras gemensamt med pengar från EU och Sverige. Mittpunkt Högsby har återkommande informerat om stödet och hjälpt flera företag att finansiera investeringar genom just företagsstödet och Regionförbundets marknadsföringsstöd via bl.a konsultcheckar.

Kiosken vid trafikterminalen har fått ny ägare, genom att Faisal Ahmed tagit över rörelsen. Vissa förändringar kommer att göras, men i övrigt kommer den rymma ett kiosksortiment.
Björkshults Glasbruk kommer med start 2013, att saneras från stora mängder arsenik och andra miljögifter. Naturvårdsverket bidrar med 17 miljoner till saneringsarbetet.
Företaget HF Print har fått ny ägare i Högsby, nämligen Gösta Råsmark med Mediakompaniet AB. Det blir fortsatta jobb för tre personer vid företaget.
P A Jonssons Bil AB i Högsby övertas från årsskiftet av Mikael och Diana Olsson. Nytt namn på företaget blir MDO Bilar, som kommer att just handla med bilar, däck och olika sorters bilvård.
Stig Judinsson, startar upp företaget Nytt o Begagnat på Södra Storgatan i Berga. Sortimentet är inriktat på presentartiklar, hundtillbehör och lite av varje för den intresserade.
Emåmejeriet, med ägarkoppling till Högsby, startar upp osttillverkning under 2013 i Ruda. Det nya bolaget heter Smålandsost AB och håller till i fd Kafferosteriet, som också  räknar med att kunna nyanställa personal vid ost produktionen.
Scania i Oskarshamn, Högsby kommuns största privata arbetsgivare kommer att dra ner på produktionen och fabriken kommer att stå stilla sex dagar kring jul och nyår.


Publicerat

i

,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *