Priset är inte alltid skillnaden

Under två års tid har Niclas Jonsson, Bioenergi i Böta Kvarn parallellt med ordinarie verksamhet utbildat inom just ämnet biobränsle.

– Ja, jag har ett konsultföretag som stadigt ökar i kundantal där vi håller utbildningar inom bioenergiteknik men även när det gäller installationer, drift och underhåll, säger Niclas.
Niclas har skräddarsytt en utbildning inom pellets- och förbränningsteknik som vänder sig till installatörer och återförsäljare över hela Sverige. Detta är inte nytt på något sätt utan något man jobbat med under två år utan att marknadsföra detta. En sidoverksamhet till biobränsleförsäljningen men en mycket viktig del för att kunna ge slutkunder rätt ekonomi på sina anläggningar
– Alla som säljer biobränsle vill hålla så lågt pris som möjligt för att sälja bränsle till kunderna. Jag menar att man som kund inte bara ska se till lägsta pris per pall, utan det handlar om att pelletsåterförsäljaren bör ha goda kunskaper om allt ifrån pelletsproduktion till hur pellets brinner i själva brännaren .
Niclas vill därför ge goda råd till dig som eldar med biobränsle
– Se till att din utrustning är inställd för den pellets som du köper. Alla servar bilen en gång per år , men kanske inte alla servar sin pelletspanna. Att ha sin panna felinställd, kan i värsta fall kosta en pall pellets om året. Att då jaga priser kanske inte alltid är bästa affären, vare sig för plånboken eller för miljön. Vi vill öka förståelsen för att serva pelletspannorna.

Ny produkt
Bioenergi har i dagarna tagit in en ny produkt VETO, en erkänt bra flis- och pelletspanna enligt Bioenergi.
– Det finns många anläggningar runt om i kommunen, och i och med att vi tagit in denna panna i vårt sortiment så går det lätt att få tag på reservdelar och service på pannan.

Ny hemsida i startgroparna
Bioenergi startar inom kort ett nytt projekt med en webbplats,
bytenergi.nu som bas och där Linda kommer att spela en central och viktig roll.
– Det handlar om att vi informerar om fördelarna med biobränsle och hoppas på att få fler industrier att konvertera från olja till biobränsle.  I dag förbrukar den Svenska industrin 900 000 m3 olja i Sverige. Det motsvara hela Sveriges tillverkningskapacitet för att producera pellets. Vi vill leverera ett koncept till industriföretag där allt ingår, från projektering till installation, service och underhåll samt pelletsleveransen.
För att kunna sjösätta stora konverteringsprojekt så har man tre pelletstillverkare med i projektet.
– Detta är tjänster som vi kommer att erbjuda över hela Sverige. De tekniker jag utbildar är även de med i detta landsomfattande projekt.
Vi ser med stor tillförsikt och framtidstro på framtiden.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av

Etiketter: