Vad hände och vad minns vi egentligen från 2016

Massor, så mycket att det inte kommer att rymmas på en sida i Innehåll tycker några. Andra att det hände alldeles för lite. Eller kanske, det hände fel saker vid fel tidpunkt.

Den där resan som man planerade som inte blev av är det den man minns mest, eller den där oplanerande resan som blev av?
Ibland händer det så mycket, man ska göra så mycket så att, när man sätter sig ner och ska försöka komma ihåg vad som hände 2016 så minns man inget. Eller bara få saker.

Många av oss är det nog som kommer ihåg att Trump valdes till president i i USA. Ett val som Marcus Oscarsson pratade om när han var här i oktober, ett arrangemang där Företagarna i Högsby höll i trådarna. Det minns jag.
Likaså är det nog många av oss som kommer ihåg hur varmt och torrt det var i somras. En sommar som gick under namnet värsta torkan i mannaminne. Ja så kanske det var. I alla fall var det värsta torkan på länge om man frågar ölänningarna eftersom tankbil efter tankbil, flera lastbilar varje timma transporterade vatten ut till ön.

Ibland minns man de tråkiga, hemska sakerna i stället för att se de ljusa och positiva. Då är det väl så och kanske ska vara så. Men bara för ett liten stund.

MEN. Kan vi inte vara överrens om en sak. Att vi minns och inte glömmer bort varandra.
Att vi tar fram telefonen och ringer varandra. Besöker varandra, helt spontant.
Det måste inte vara vid jul, Det måste inte vara då man förväntas ringa eller hälsa på. Det kan vara precis när som. Nästan.

DÄRFÖR. Kan vi bestämma här och nu att det har hänt många fantastiska minnesvärda händelser i år. Vi träffas på Högsbydagarna, vi ses på julskyltningen, i kassakön och uttalar de magiska orden – Kul att se dig!
Orden ”Kul att se dig” är ord som sänder så mycket positivt. Mycket mer än du kan ana. Skulle vi räkna samman alla som säger ”kul” under en Högsbydagarna och tänka att varje ”kul” är värt en krona då hade högen varit stor. Kul ju – Jag sa ju det  🙂

SÅ. Vad var det nu då som hände 2016 och som vi kommer ihåg – Det kan ha varit att någon sa till någon  – Kul att se dig!

ORDET INTE. Slutligen, många av oss kan ibland känna dåligt samvete och tänka på allt man inte hinner med. Då säger jag – sluta med det. Den människan som hinner allt, den är inte skapt. Den finns inte. Ingen hinner allt. Att hinna allt är inte mänskligt. Kom ihåg, livet är inte perfekt.

När du summerar året och inte riktigt kan dra dig till minnes vad du gjort utan tänker på allt du inte hann med att göra – Det är då det blir tokigt. Riktigt tokigt. Å så kan vi ju inte ha det. Eller hur! Om det så bara är en enda sak du kommer på som gör att du blir alldeles varm inombords. Kom då ihåg det, det är väl det som är meningen med livet. Ta bort ordet inte på din lista. Är ordet inte med på listan så kan det ju inte vara med, för då har det ju inte hänt. Vi skulle ju komma ihåg det som har hänt. Just det, så var det. Tror du mig inte, läs rubriken igen 🙂

På min lista, vad det står där, högst upp?
– Det är när familjen är samlad, lagom till 11-kaffet med en gofika bestående av kladdkaka,
grädde och nyplockade, röda och saftiga smultron.

Vad vore vi utan varandra – Hej på dig!
 Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av