Innehåll nr 8 augusti 2013

I år firar Christer Pettersson, FöreningsSport, 30 år som företagare i kommunen. Ett stabilt företag med trogna kunder och med en ledning och personal som gillar att göra affärer, stora som små.

I dag hittar du den välsorterade sport-, fritid- och fiskebutiken vid Karlssonsområdet på Järnvägsgatan i Högsby, men företaget startade bokstavligen i en garderob.
– Det är faktiskt sant att en garderob var starten för dagens verksamhet. Det var ju så att för 30 år sedan så fanns det ingen butik i kommunen som sålde fritids- och sportkläder. Jag var ju på den tiden även mycket aktiv inom idrotten då jag spelade både fotboll, handboll, tennis och bordtennis.
Så parallellt med mitt arbete på kontoret hos RA-plåt så bestämde jag mig för att dra i gång lite försäljning av idrottsskor och kläder från hemmet. Det kom i gång bra och efterhand som kontakt-ytan ökade så hängde en ökad kundkrets på och verksamheten, så att säga, växte ur garderoben. Jag hade även då en strängningsmaskin, så alla som spelade tennis, runt om, i och utanför kommunen, kom till mig och ville stränga om sina racketar.

 

Tidningen INNEHÅLL AUGUSTI 2013 

 

2013-08-AUG_thumb


Publicerat

i

av