Framtidstro i Grönskåra – Handlar´n kommer till byn

Idag håller Bylyckan stängt. Men bara ytterst tillfälligt. Idag skyltar man om och plockar om allt i butiken och detta ska vara klart till i morgon lördag. Då har man gått över till butikskedjan Handlar’n.

Hur känns detta Linnea
– Det är klart att det är blandande känslor och det har varit en orolig tid. Vi har ju varit ICA-handlare i många år och det kändes tungt när beslutet kom från ICA att vi inte längre kunde tillhöra kedjan. Samtidigt så var detta lite väntat då man gått ut med att omsättningskravet som handlare har ökat.
I samma stund som vi fick samtalet från ICA började vi på arbetet att söka oss till en annan butikskedja. Nu när allt är klart och påskrivet för Axfoods butikskedja Handlar’n så känns det otroligt bra och spännande.
– Nu hoppas vi att allt fler söker sig hit och handlar lokalt uppmanar Linnea!
Sortimentet av varor kommer att vara i stort sett samma men går under andra varumärken.
– Ja så är det men det finns en viktig och för mig väsentlig skillnad och det är Axfoods egna varumärke Garant. Dessa varor är i stor utsträckning svenska råvaror och finns ofta som ekologiskt utbud. Vi kommer att göra allt för att våra kunder ska känna att de får samma service och utbud som tidigare men att det nu står Handlar’n på dörren och matkassen. På så sätt är det bra att vi nu tillhör denna kedja, inget ont som inte har något gott med sig i
dubbel bemärkelse.
Linnea driver butiken och har stor hjälp av Thomas, Rose och Karin som finns i butiken och är med i det dagliga arbetet och håller butiken öppen precis som tidigare, alla dagar i vecka
– Viktigt med kontinuitet och att man vet att vi alltid har öppet.

Framskridna planer
Planerna var långt framskridna för att bygga ny butik intill bensin-stationen som också ägs inom familjen innan man fick dra i handbromsen.
– Planerna på nybyggnation gick om intet då omsättningskravet höjdes och vi fick lägga energi på att hitta ny butikskedja. Men planerna på byggnation lever i allra högsta grad, men just nu lägger vi all kraft på att det nya butikskonceptet etablerar sig hos våra kunder och att butiken går runt. Vi räknar med att det kommer att ta cirka ett år innan man ser om vi är på rätt väg, vilket vi tror att vi är. Butiken behövs och är viktig för Grönskåra!
Allt hänger på att vi har ett kundunderlag, har vi inte kunderna så spelar det ingen roll var butiken ligger geografiskt.
Linnea hoppas på att fler som passerar Grönskåra stannar till och besöker byns enda matbutik.

Stort tack för ett trevligt besök och nu önskar vi Handlar’n Bylyckan varmt lycka till med den nya viktiga satsningen i Grön-skåra och att än fler hittar till butiken för att handla både vardagsmat som fredagsmys!

Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av