Hög tid att välja

HUC-utbildningsfolder_AB_Layout-1

Ett viktigt datum för såväl föräldrar som elever närmar sig med stormsteg. Den sista ansökningsdagen till gymnasiet är nämligen 15 februari.

Många elever i åk 9 står inför ett stort och viktigt val, att välja inriktning för vidare studier efter grundskolan. Detta val är inte alltid helt självklart.
Studie- och yrkesvägledare Christina Henriksson, vid Högsby Utbildningscenter, har haft och kommer att ha fullt upp fram till sista ansökningsdagen med att försöka vara en hjälp i elevens val av inriktning på studier.
– För en del elever är valet solklart och för andra svårt in i det sista säger Elisabet Bjuvsjö, rektor på gymnasiet.
Elisabet hoppas att många elever väljer att studera på HUC. Man brukar ha god tillströmning från såväl kommunen som grannkommunerna.
-I år har vi även en informativ folder om det industritekniska programmet som vi gärna skickar ut till de som önskar. Den går även bra att läsa via hemsidan www.hogsby.se/huc/.

Riksintag
Vi är riktigt glada och stolta över att nu ha riksintag till just industritekniska programmet vilket förhoppningsvis ger ökat elevantal.
Jag hoppas att du som elev eller förälder till elev som ska läsa vidare efter grundskolan och som har funderingar runt just studieval kontaktar grundskolans SYV Birgitta Bom eller Christina Henriksson på Högsby
utbildningscenter.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *