Jonas har ordet…

Sitter mer eller mindre, och bokstavligen talat, insnöad idag. Snön yr omkring utanför fönstret och drivorna är, om inte meterhöga, så åtminstone halvmeterhöga. Känns ändå lite smått mysigt, för även om många av oss tycker att det är
jobbigt med snöskottning och allt annat som de vackert vita flingorna för med sig, så önskar sannolikt de flesta av oss en vit jul. Det är nu (i skrivande stund) mindre än två veckor kvar till självaste Julafton, varför vi kort och gott får hålla tummarna, vädrets makter har ju spelat oss spratt tidigare…

I samma stund som jag sitter här och skriver inser jag också att precis runt knuten väntar ett helt nytt år! Ett helt nytt år med nya möjlig-heter och utmaningar! Det är nästan fantastiskt vad tiden går fort, åtminstone om man har roligt, och det vill jag lova att jag har. Jag har förmånen att varje dag få träffa fantastiska människor, företag och organisationer som på ett eller annat sätt, med stark drivkraft och framtidstro, bidrar till att utveckla Högsby kommun, vilket inte minst de många satsningar och investeringar som skett under året visar på t ex:

•    Biografen i Berga (Berga Samhällsförening – ett ihärdigt arbete som gett lysande resultat)
•    Näridrottsplatsen vid Hanåsa i Högsby (Hanåsa Aktivitetsförening – bevis på att man med en god idé, ideella krafter och lite jävlar anamma kan nå väldigt långt)
•    Bredbandsutbyggnaden (som verkligen har satt fart runtom i vår kommun)
•    De fantastiska satsningarna vid Lindhs Djur & Natur (Milton och Joakim) och Fågelfors Hyvleri (Lars-Ola), verkligen goda föredömen för entreprenörer på landsbygden.
•    Mejeriet (Ett nytt väldigt trevligt och välkommet kulinariskt och kulturellt inslag i Högsby)
•    Möjligheternas Kväll (Succé första året och nästa år kommer att bli ännu bättre!)
•    Högsbydagen (30 år!! Ni gör ett fenomenalt och oerhört uppskattat arbete!)

Ovanstående är givetvis bara ett axplock (och de jag kom på så här i sista stund innan tryckning…) av alla de satsningar, investeringar och framsteg som faktiskt genomförts och skett i Högsby under inne-varande år. Det försiggår, som ni nu säkert förstår, en hel del i vår kära kommun som starkt bidrar till en positiv utveckling och kommer så även att göra framöver.
Det här är min sista krönika för året och jag vill passa på att tacka alla fantastiska människor, företag och organisationer som bidrar till en positiv utveckling av vår kommun. Ni är föredömen och inspirationskällor för oss alla!
Till sist vill jag också önska ALLA en riktigt God jul och ett Gott Nytt År!

Ps. Nu ser vi till att göra 2013 ännu bättre! Kom ihåg att ”ingenting är omöjligt… vissa saker tar bara lite längre tid”.  Ds.

Jonas Högquist
Utvecklingsstrateg, Högsby kommun


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *