Vinter och snö på taket

Visst är det fint när snöflingorna singlar ner och lägger sig som ett vitt, mjukt täcke över trädgården och hustaken och runt skorstenen. Snön glimrar och glittrar i såväl solsken som månljusa kvällar. Lika vackert som det är med snö på hustaket, lika förrädiskt och farligt kan det vara.

Därför passar ett tips från RA plåt och Per-Ola Herdinius väl in i årets sista nummer av Innehåll.
Företaget tillverkar och monterar plåtdetaljer har behörighet att arbeta på tak då stor del av företags tjänster är montering av bland annat  plåttak och snörasskydd.
Företaget får vid varje snörik vinter uppdrag som innebär att få bort snö från hustak, som vid stora mängder riskerar att kollapsa eller att vatten tränger in vid blidväder.
– Vi uppmanar villaägare att redan nu se över snömängderna på sitt hustak. Även om det blir lite mildare så smälter kanske inte allt bort utan det kan frysa på igen och ytterligare snömängder kan byggas på. I värsta fall nederbörd av blötsnö och då talar vi om stora tyngder per m2 på ditt hustak. Varje år går det ju att läsa i pressen om tak som
kollapsat. Även om ditt tak klarar själva tyngden, så kan man i stället för raserade tak få in smältvattnet in i huset vid blidväder.
Så det finns fler skäl
än ett att försöka hålla ner mängden snö på taket.
Innehåll tackar för informationen. Ni som på egen hand ger er upp på hustaken, var aktsamma och vaksamma och undvik ensamarbete, en olycka händer så lätt.

// Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *