Skolstart & Pokémon Go

Hallå där Bengt Bobeck, välkommen till Högsby kommun och befattningen som skolchef, hur känns det att precis som eleverna anta nya utmaningar?

– Det känns riktigt bra och jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med elever pedagoger och föräldrar. Har genom åren arbetat som rektor inom alla sortens skolor, från förskoleverksamhet till gymnasie och komvux.
Bengt som har bott i Oskarshamn med sin familj de senaste 26 åren efter flytten från Malmö, är utbildad högtadie- och gymnasie-lärare i religion och historia.

Innan du började här i Högsby så arbetade du som rektor på Oscarsgymnasiet under elva år, vad är största skillnaden mot din tjänst här?
– Det är nog att ansvara för de allra yngsta runt ett år och förbi 19 år, det vill säga även ansvara för vuxenutbildning och SFI. Det ser jag som en riktig spännande uppgift att ta sig an tillsammans med rektorer och pedagoger. Med det bästa för eleven framför ögonen. Vi har våra styrdokument att förhålla och rätta oss efter. Där framgår det tydligt att lusten att lära och ge varje elev de resurser som krävs för att nå sina individuella mål är en av spelreglerna.
Uppskattar kontakt med elever, föräldrar, medarbete. Man är alltid välkommen att ta kontakt med mig och om det är något som behöves lyftas lite extra. Härligt är det i alla fall att se alla elever som gillar att komma tillbaka till skolan efter ett långt och välförtjänt sommarlov.

Apropå spelregler och spel, spelar du Pokémon undrar vi då förstås?
– Ha ha, nja inte ännu, men det verkar vara ett riktigt roligt spel som går ut på att fånga så många små figurer man kan som poppar upp i omgivningen. Vår yngsta dotter har visat hur spelet fungerar så jag har sett det men ännu inte laddat ner appen till telefonen. Det är ju roligt att så många nappat på spelet och ett bra sätt att röra på sig, bara man ser sig för när man är ute och går så det inte händer någon olycka.
Jag såg Pokémon för flera år sedan, då som tv-serie, och man kunde köpa samlarkort föreställande dessa figurer.
En figur som kanske dyker upp igen är den lilla och sympatiska rymdvarelsen E.T. som jag tror lärde en hel generation att ”phone home” betyder att man vill ringa hem. Att ringa och använda telefoner verkar ju ligga i tiden.

Vem vet, vår nya skolchef kanske blir en riktig fena på att spela Pokémon, framtiden får utvisa detta.
Tack för att du tog dig tid och vi önskar dig varmt lycka till i rollen som skolchef.
Gunilla C Johansson


Publicerat

i

,

av