Gunilla C Johansson

Utan engagemang blir inget bra

– Alla ni som någon gång bakat bullar, bytt däck på bilen, målat fönster eller lagat ett par byxor vet att  man kan utföra själva uppgiften utan att behöva lägga ner själ och hjärta.
Det är ju bara att ta fram ingredienserna, skruvdragaren, penseln eller synålen och göra jobbet.
Men är det verkligen så enkelt – att bara göra något och sen släppa det och gå vidare?
Är det kanske så att den där hembakade bullen blir lite extra god, för att man bakar utifrån recept från mormor, att man bakar tillsammans med sina barn, att bakplåtspappret kommer från hjälpsam granne då ditt egna bakplåtspapper tagit slut. Jag tror faktiskt att det är så.
”Det är med engagemang och hjärta som det blir lite bättre, lite godare och lite roligare.”
Under mina 6 år som jag fått vara en del i min uppväxtkommuns utmaningar och möjligheter upplever jag just engagemang. Genom alla intervjuer med ung som äldre företagare som övriga kommuninvånare så är det mangrant så att man gör och vill det där lilla extra.
Jag har träffat många personer genom åren som har gjort så att jag tänkt till, och till och med tänkt om i mitt eget liv.
En del av de personer jag intervjuat finns i dag inte med oss och då blir det skrivna ordet än starkare. Mina möten med förre VDn på Högsby Sparbank, som var en sådan person som satte avtryck i mitt liv. Han var inte bara bankchef som hade total kontroll på siffror, han blev en god vän som pratade om vardagens problem och lösningar.
Att träffa Per en mycket ung flygkapten ifrån Trånshult var ett möte som jag sent ska glömma. Det är första och hitintills enda gången vi har haft ett flygplan som omslagsbild. En ung man som hade och har drömmar som han ville och vill förverkliga. Ingen som mött denna unge man kan ha undgått eller inte fått inspiration av all den viljekraft han har för att visa att allt är möjligt.
Mötet med en äldre träkonstnär, ja jag vet att han inte alltid vill att man kallar honom för konstnär, men det är precis det han är. Med de kraftiga händerna tillsammans med konstnärligt sinne och teknik formar och skapar han den allra finaste finishen på sina träalster, det du Bengt, det är du helt enastående på.  Du sa något klokt som du lärt dig genom åren och som du ville förmedla till tidningens läsare;
”– Knyt aldrig handen hårdare än att du kan öppna den.”  Det är tänkvärda ord Bengt. Du sa även  när jag frågade dig om hur man ska tänka som nybörjare med att forma saker i trä;  ”

– Det viktigaste är inte att andra tycker att det är vackert, utan att man ska vara stolt  över sig själv att man vågar prova på något nytt.”
Jag kan av utrymmesskäl inte skriva om alla inspirerande och energigivande möten jag haft med så många genom åren. Jag har dock försökt mig på konststycket att försöka förmedla vidare bild och text via Innehåll.

Det är med stor stolthet jag och vi på Wåhlin’s varje månad levererar ut en tidning fylld med engagemang.  Vi hoppas på fortsatt förtroende  och att ni vill läsa om allt och alla i Högsby Kommun.

Sloganen ”Högsby – Kommunen med Innehåll”  har i detta nummer en 100 % träffsäker oneliner.

//Gunilla C Johansson


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *