Historien börjar 2002

John-Erik Wåhlin

-Vad kostar en tidning? Och hur ska vi kunna göra något riktigt bra
i den vägen i Högsby kommun?

Det var Urban Gabrielsson, nybliven ordförande i föreningen Mittpunkt som frågade.  Anledningen till frågan var att föreningen Mittpunkt i sitt dåvarande projekt även hade uppdraget att informera företagen i kommunen om sin verksamhet. Arbete med att informera hade så långt dragit ovanligt stora kostnader i Mittpunkt.
Nåväl, frågan satte igång en process där många tankar stötte och blöttes mellan Wåhlin Produktion och Mittpunkt. Många idéer dök upp och förkastades, andra idéer landade. Som vanligt gällde det att få en ekonomi som gav tidningen möjlighet att fortleva och bli just det som den blivit. Något som väl i viss mån talade för att vi lyckades göra en informationstidning på ett sätt att alla kunde använda den var kanske att många efter något år tyckte att det var just ”deras” tidning.
Nåväl, arbete tog fart, många av oss höll andan och jobbade och hoppades. Och visst lyckades det. Första numrets ”kåseri” eller om man ska kalla det ”programförklaring” sammanfattar på ett bra sätt hela vår gemensamma målinriktning. Den håller fortfarande!

Namnet ”Innehåll” var ursprungligen ett arbetsnamn och det verkar som det är
så fortfarande…
JW


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *