Innehåll Nr 1 januari 2013

Då är det dags för 22:a upplagan av Rudarevyn som i år är riktigt lokalpatriotisk. Bara själva namnet på årets revy ”Ruda de luxe” utlovar lite utöver det vanliga.

– Vi var många som under hösten lyssnade till lokalradions inslag om Ruda som gick under namnet Ruda de luxe. Inslagen sändes under en hel vecka och där fokus kanske landade på mindre positiva saker. Efter dessa inslag så dök en trailer upp på internet, som var än mindre positiv spegling av Ruda. Vi i revygänget kände då direkt att vi ville visa på allt positivt som faktiskt finns i Ruda, därav namnet på årets upplaga.
Å förresten lilla Ruda har ju till och med en revy uppkallad efter sig, och hur många orter i landet kan skryta med det säger Maggan och tillägger att se saker och ting positivt, det är något som gör att livet faktiskt blir lite roligare.
Revyns besättning är i år totalt nio personer varav två är musiker.  I år har revygänget valt att satsa på livemusik genom hela föreställningen. Maggan tror att många uppskattar att man återgår til att bara spela livemusik efter några års uppehåll. Varje spelkväll går 23 nummer av stapeln med sedvanligt upplägg. Även i år ger man 10 föreställningar med start 26 januari.

Några glimtar ur programmet
Revyn kommer att ha en alldeles unik glesbygdseurovision. Sverige har ju vunnit i eurovisionsammanhang 5 gånger genom åren, och dessa fem bidrag med omskriven text kommer att be-röra kommunens fem ytterområden. Så i år är hela kommunen omnämnd på ett eller annat sätt. Givna inslag är en och annan politiker och olika sammankomster och träffar som ägt rum under året. Några hus i Ruda kommer att prata med varandra om hur de trivs i kommunen säger Maggan.
Sammantaget så är fokus i år att visa på allt positivt som finns runt om i kommunen, och inte minst i Ruda.
– Det är lite extra roligt att allt fler från grannkommunerna hittar till oss. Så på så sätt kan man säga att årets revy kan bli värsta inflyttningskampanjen. Vi vill ju bli fler.

Innehåll önskar Revygänget varmt lycka till

//Gunilla C Johansson

Tidningen Innehåll Nr 1, 2013

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml documentid=130124100601-7da0b0d6172f4af6b726b5c61ef8e4c8 docname=2013-01_innehall username=poklek2000 width=600 height=424 unit=px]


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *