Pyssel till granen

En del gillar sin gran spartanskt dekorerad med ljus, röda kulor och glitter. Vi andra älskar att klä granen i allsköns glitter och krimskrams, så att den strålar som en drottning i vardagsrummet. Allra roligast är det förstås om man gör pyntet själv. Här tipsar vi om några enkla julgransdekorationer som både små och stora barn kan pyssla med en mörk och mysig decemberkväll.

Flätade minihjärtan
Du behöver: dekorativt papper
Dessa supersöta minihjärtan är en variant av det klassiska julgranshjärtat. Istället för att använda glanspapper använder vi vackert presentpapper, tapetbitar, scrapbookingark eller papper som vi själva skrivit ut mönster på i datorn. Klipp ut två bitar papper enligt modellen – använd gärna ett enfärgat och ett mönstrat papper. Vik båda bitarna på mitten och fläta sedan ihop den efter modellen varannan över – varannan under. Sätt fast en pappersremsa som hängare.

Kristyränglar
Du behöver: 4 dl florsocker, 1 äggvita, 1 tsk ättiksprit, bokmärken eller klistermärken, guld- eller silverglitter, guld- eller silversnören
De här söta klassiska dekorationerna älskas av barnen. De är dess-utom lätta att göra. Blanda ihop florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast smet. Fyll en spritspåse med smeten och tryck ut runda plattor på bakplåtspapper. Tryck fast ett vackert bokmärke eller ett klistermärke fäst på hårt papper i mitten och peta också ner ett snöre som
hängare. Strö eventuellt över med glitter.
Låt stelna.

Kanelknyten
Du behöver: kanelstänger, lingonkvistar, småkottar, stjärnanis, pärlor, annat smått och gott, vackra band eller snören.
De här dekorationerna är lika enkla som de är vackra. Komponera små knyten av kanelstänger och andra vackra, juliga föremål.
Låt fantasin styra och knyt vackra band kring dina julgransknyten.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *